Site Hızlandırma Teknikleri ve Hız Optimizasyonun SEO'ya Etkisi

Google aramalarda en üst sıraya çıkmak için artık eskisi gibi sadece düzenli içerik girişi ve backlink alımı yapmak yeterli olmuyor. Google güncel olarak belirlediği SEO kriterlerinde Site İçi Optimizasyon ve dolayısı ile sitenin hızına çok önem veriyor.
Hız Optimizasyonunun SEO'ya Etkisi ise bu noktada ortaya çıkıyor, site hızı arama motorlarında öne çıkmanız için en önemli kriterlerden biridir.
site hızlandırma ve site hızı optimizasyonu, site hızının seo'ya etkisi
Site Hızlandırma ve Site Hızı Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Site içi SEO konusunda gerekli tüm kriterleri tamamladıktan sonra site hızı optimizasyonu konusunda sınıfta kalırsanız, bundan önce yaptığınız tüm işlemler boşa gidecektir.

Her şeyden evvel, SEO'da organik trafik kavramına çok önem verilir. Ve dolayısı ile organik bir şekilde google aramaları ile siteye ulaşan kullanıcılara hızlı bir site sunmak şarttır.

Kullanıcılar sayfalar arasında geçiş yaparken saniyelerce yüklenme ekranını görmek istemez.Sayfalar arası geçişler hızlandırılmalıdır.

Site Hızı Tahmin Ettiğinizden Çok Daha Önemlidir!

Google kullanıcı deneyimi konusunda asla fire vermez. Herhangi bir siteye ulaşan ziyaretçinin, söz konusu siteden ne kadar süre sonra çıktığını dahi hesaplayan, bu oranı ise 'Hemen Çıkma Oranı' başlığı ile raporlamaktadır. Çağımızdaki yaşantının adeta bir maraton gibi olduğunu düşünürsek, kullanıcıya hızlı bir site sunmazsak, kullanıcı sitedeki yavaşlamalardan sıkılıp hemen ayrılacaktır. Bu gerçekleştiğinde ise emek vererek yazdığımız SEO Uyumlu İçerikler de boşa gitmiş olacaktır.

Site Optimizasyonu alanında en önemli etkenlerden biri olan Site Hızını iyileştirmek sizin elinizde.

Tüm bu saydıklarımıza ek olarak, sitenizin hızlanması ile yakalayacağınız fırsatlar şu şekildedir;

  • Potansiyel müşterileriniz web sitenize daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır
  • Eğer bir E-ticaret Sitesine sahipseniz, müşterileriniz ürünleriniz arasında daha hızlı keşif yapacaktır ve aynı şekilde daha satın alım yapacaklardır.
  • Google botlarının sitenizi tarama sıklığı artacaktır.
  • Rakiplerinize fark atarsınız.
  • Web siteniz Google ve diğer arama motorlarının sıralamalarında üst sıralarda yerini alacaktır.
  • Dönüşüm grafiğiniz yukarı doğru keskin bir yükseliş gerçekleştirecektir.

Site Hızı Analizi 

Site hızını ölçen birçok analiz platformu mevcuttur fakat en çok kullanılan ve kayda değer sonuçlar veren Google PageSpeed Insights ve GT Metrix adlı SEO Araçları ile ölçülür..

Google PageSpeed Insights site hızı testinde, eskisine göre çok daha fazla kriteri ele almaktadır. Google PageSpeed skorunu artırmak için SEO uyumlu ve sürekli güncellenen bir tema kullanmanız şart.

Gt Metrix de Google PageSpeed Insights gibi site hızı testi yapar ve hatalarınızı raporlar, fakat GT Metrix daha az kriter barındırmaktadır, dolayısı ile GT Metrix üzerinde iyi bir skor elde etmek, gereken işlemleri yaptığınız takdirde çok da zor sayılmaz.

Site Hızı Optimizasyonu Hizmeti Satın Almak

Şayet vaktiniz değerliyse, temel kavramlara aşina değilseniz veya içiniz rahat etsin istiyorsanız bu işi ehline de teslim edebilirsiniz. Site Hızı Optimizasyonu Hizmeti Satın Almak için iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Bu konudaki yüzlerce çalışmamızdan elde ettiğimiz tecrübe ve birikim ile web siteleriniz kanatlarımız altında.

Sayfa Hızı (Pagespeed) Optimizasyonu Hizmeti konusunda referans çalışmalarımız mevcuttur. 

Müşterilerimizden birinin işlem öncesi ve işlem sonrası fotoğrafı aşağıdadır.

Sayfa Hızı Optimizasyonu Satın Almak
Sayfa Hızını Optimize Etmeden önceki hız analizi sonucu

Site Hızı Optimizasyonu Hizmeti Satın Almak
Site Hızını Optimize Ettikten Sonraki Test Sonucu


Uygun Tema Seçmek

Site içi Optimizasyon konusundaki en önemli kriterlerden bir diğeri de kullanılan temadır. Çok fazla resim ve öğe içeren, güncelliğini kaybetmiş, CSS Standartizasyonuna uygun olmayan temalar sitenize olumsuz yönde etki edecektir.

Doğru tema seçimi ile site içi seo (on page seo) konusunda da öne geçersiniz, Bu hususta uygun tema seçimi çok önemlidir.

Cache (Önbellek) Kullanmak

Kullanıcılar herhangi bir internet sitesini ziyaret ettikleri zaman, söz konusu sitedeki tüm öğeler bilgisayarın depolama alanlarından birinde saklanmaktadır. Kullanıcılar ilerleyen zamanlarda aynı sitesine tekrar giriş yaptıklarında siteye ait dosyalar tekrar indirilmeye gerek kalmadan bilgisayarın deposundan yüklenecektir. Cache ise bu sistemde web sitesindeki bütün öğelerin önbelleğe alınmış ve küçültülmüş halini oluşturur. Söz konusu işlem 'minify' ve 'sıkıştırma' olarak da adlandırılır.

Eğer web siteniz Wordpress ise bu konuda şanslısınız, çünkü Cache adına birçok eklenti mevcut. Bunlardan en bilinenleri WP Rocket, Litespeed Cache, WP Fastest Cache şeklindedir.
Ben size bu listede Litespeed Cache eklentisini öneririm.

Resimleri Optimize Etmek

 Resim Optimizasyonu, site hızında önemli bir konuma sahiptir. Sayfada bulunan resimlerin, optimize edilmemiş, sıkıştırılmamış ve yüksek boyutlu görseller sitenin geç açılmasına neden olmaktadır. 

Web sitesinin yüklenme hızını olumsuz yönde etkileyen yüksek boyutlu görseller için birçok çözüm mevcuttur. Bunu çeşitli desktop yazılımları ile yapabilirsiniz, fakat bu manuel bir işlemdir. Wordpress tabanlı sitelerinizde görselleri optimize etmek için birçok eklenti mevcuttur.

Resim Optimizasyonu adına sizlere Smush eklentisini öneriyorum. WP Smush ücretsiz versiyonu ile toplu sıkıştırma işlemini, tek seferde 50 adet görseli optimize edebileceğiniz şekilde yapmaktadır, işin komik yanı ise 50 görselin optimize edilme işlemi bittiğinde, devam et butonuna basmanız yeterli olacaktır. WP Smush dışında Robin İmage Optimizer de bilinen resim optimize etme eklentilerinden biridir, İmagify Image Optimizer de son olarak aynı işlevi gören ve Wordpress'te başarılı bulunan resim optimizasyonu eklentilerinden biridir.

Hosting Firması Tercihi

Sitelerin ayakta kalmasındaki olmazsa olmaz bir kriter olan hosting, site hızınız için hayati boyutta önem taşımaktadır.

Yanlış hosting firması tercihi ile, sitenizde bağlantı sorunları yaşamanız demek, dükkanınızın müşterilerin giriş yaptığı saatlerde kapalı olması demek ile aynıdır.

Hosting firmalarının arasında yükleme hızı yüksek olanları seçmenizi tavsiye ederim. Buna uptime süresi de denilmektedir.

Doğru hosting seçimi site hızlandırma teknikleri açısından uygulayacağınız diğer işlemlerin boşa gitmemesi açısından da önemlidir. Dolayısıyla bunu bir zincir gibi düşünebilirsiniz, Site Hızlandırma işlemi halkalarla birbirine bağlıdır, biri olmazsa diğerinin de anlamı yoktur...

Bu hususta site hızı konusunda şu ana dek hiçbir sorunla karşılaşmadığım, ismi gibi olan Güzel Hosting firmasını tavsiye ediyorum. Güzel Hosting'i ziyaret etmek için aşağıda yer alan görsele tıklamanız yeterli olacaktır.

https://www.guzel.net.tr/aff.php?aff=1946
Hızlı ve Kaliteli Hosting

Site İçi SEO (On Page) SEO Hizmeti Satın Almak

Site İçi SEO yani daha çok bilinen adı ile On Page SEO hizmeti satın almak, bu konuda yapacağınız araştırmaları ve olası hatalarınızdan kaynaklanacak zararların önüne geçer. Site içi Optimizasyon konusunda, alt başlık olarak incelenen Hız Optimizasyonu işlemi, yani site hızlandırma, site içi seo adına tek başına yeterli olmayacaktır.

Site İçi (On Page) SEO Hizmeti satın alarak sizler de arkanıza yaslanıp, SEO Uzmanından profesyonel destek almanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Site İçi SEO Hizmeti Satın alırsanız, aldığınız SEO hizmet paketinin içerisinde Hız Optimizasyonu Paketi de dahildir, bu yüzden site hızlandırma konusunda da profesyonel yardım almış olursunuz. 

Site İçi SEO Hizmeti Satın Almak Sizlere özetle şu avantajları sağlayacaktır;

  • Google aramalarında üst sıralarda yer almak,
  • Site yeni ise, sitenin SEO adına olan temelini sağlam atmak,
  • SEO adına yapılacak olası hatalardan zarar görme riskini ortadan kaldırmak,
  • SSL Güvenlik Sertifikası ve DDoS Saldırı Koruma paketleri sayesinde güvenli bir siteye sahip olmak,
  • Hız Optimizasyonu paketi sayesinde hızlı ve akıcı bir siteniz olacak, öte yandan Google'un çok önem verdiği kullanıcı deneyimi konusunda, ziyaretçilerde olumlu bir iz bırakacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder