Youtube SEO Nasıl Yapılır? En İyi 4 Youtube SEO Tekniği

Youtube SEO Nasıl Yapılır? Sorusu akılları kurcalıyor, 'Youtube ve SEO' başta iki kavram alakasız gibi gelse de, Google ve Youtube birbirine bağlı olan, videoların organik aramalardan gelen kullanıcı tarafı için oldukça büyük öneme sahip iki unsurdur. 


Eğer konu hakkında daha önce araştırma yaptıysanız 'Anahtar Kelime' , 'Video Başlığı' , 'Video Açıklaması' gibi kavramların optimize edilmesi ile alakalı bilgiler almanız muhtemeldir. O yüzden bu rehberde sizlere pek bilinmeyen optimizasyon teknikleri hakkında da bilgiler vereceğim.


Youtube SEO Teknikleri

Youtube SEO Tekniklerinden en bilinenleri arasında, On Page SEO dediğimiz, iç optimizasyon işlemleri vardır. Bu kısımda doğru olan anahtar kelime araştırması yaparak başlamaktır.Youtube Optimizasyon işlemlerini doğal ve kriterlere uygun bir biçimde yapmalısınız.

Anahtar Kelime Araştırması İle Başlayın

Anahtar kelime araştırması, SEO ile ilgili diğer konularda da olduğu gibi, Youtube'da SEO yaparken de en önemli ve ilk aşamadır. Anahtar kelime araştırması yaparken 'Google Keyword Planner' , 'Word Tracker' ve de 'Google Trends' gibi analiz araçlarından faydalanmaktan çekinmeyin.

Video Başlığınızı SEO Kriterlerine Göre Hazırlayın

Video başlığı mutlak suret ile ana anahtar kelime ile başlamalıdır. Örnek vermek gerekirse, videonun konusu 'Youtube SEO' ise, videonun başlığı da 'Youtube SEO' şeklinde başlamalı, diğer konular ise sonrasına eklenmelidir. Anahtar kelimeleri eklerken dikkat etmeniz gereken bir kısım ise, cümlenin anlam bütünlüğünü bozmamaktır.

Video Açıklamasında Çeşitli Anahtar Kelimelere Yer Verin

Ana anahtar kelime ile başlamalıdır. Ana anahtar kelimeden sonraki kısımda ise, cümle içerisinde ana anahtar kelimenin varyasyonlarına sık sık yer verilmelidir. Örnek vermek gerekirse ana anahtar kelimemiz 'Youtube SEO' iken, 'Youtube SEO Nedir?' gibi kelimeleri cümle içerisinde kullanmak, bu kelimelerden trafik almamızı sağlayacaktır.

  • Kullanıcılara içerik hakkında özet bilgi verin
  • Her videoda aynı açıklama kalıplarını kullanmayın
  • Sosyal medya hesaplarınızın reklamını video açıklaması kısmında değil, sabitlenen yorum kısmında yer verin

 

Video Etiketlerini Doğru Kullanın

Video ile alakalı sorgulara, abartılı olmayacak bir şekilde yer verilmelidir. Az önce verdiğimiz örnekteki anahtar kelimeler gibi kelimeleri ve benzeri sorgu cümlelerini ekleyebilirsiniz. Bu kısma hit almak için alakasız kelimeler yazmak,  yarar değil zarar getirecektir.

  • Etiket spamlamaktan kaçının
  • Alakasız etiketlere yer vermeyin
  • Az ama öz etiket kullanın


Kaliteli Videolar Üretin

Organik bir kitle oluşturmanın en önemli etkenlerinden biri, kullanıcıya istediğini, onu sıkmadan vermekte saklıdır. Sizler de hitap ettiğiniz kitleye göre, genel kriterlere uygun bir biçimde video içerikleri üretebilirsiniz.

  • Video başlığı, konusu ne ise bunu açıklayarak başlamalısınız.
  • Video başlangıcını çok uzatmamalı, direkt olarak konuya geçiş yapmalısınız.
  • Zaman zaman ucu açık kelimeler kullanmanız gerekebilir. 

Video Kapak Resmini Göze Çarpacak Nitelikte Tasarlayın

Youtube Video Önizleme Resmi, Küçük Resim (Video Thumbnail) şeklinde de adlandırılan, kapak resminizi insanların ilgisini çekecek şekilde tasarlamanız, tıklanma oranınızı artırmak için hayati önem taşımaktadır. 
 
  • Arama sonuçlarındaki listelemelerde daha göze çarpar nitelikte olmalıdır.
  • Tasarımda büyük puntolar ve patlayan, göze çarpan renkler kullanılmalıdır. 
  • Alakasız görseller eklenerek kullanıcı yanıltılmamalıdır.

En İyi 4 Youtube SEO Tekniği

En iyi 4 youtube seo tekniği, 'Youtube SEO İçin Pek Bilinmeyen Optimizasyon Teknikleri' olarak adlandırdığımız bölümdür. Bu kısımdaki Youtube SEO teknikleri çok az kişi tarafından biliniyor ve uygulanıyor. Kolay oldukları söylenemez, fakat bu durumu avantaja çevirmek emek veren kişinin elindedir.


İlk Adım: Altyazı Oluşturun

Arama motoru Google, indekslemeyi metinleri baz alarak yapıyor, metinler genel olarak Google için çok önemli bir unsurdur. 

Dolayısıyla videolarınızın Google'da öne çıkması için altyazıların önemi büyüktür. Diğer bir faydası ise işitme engelliler için güzel bir hizmet yapmış oluyorsunuz, bununla birlikte işitme engelliler tarafından da takip edilmeye başladığınız için izlenmenizi artıracak bir etken olacaktır.

 İşitme engelli bireylere yanıltmamak adına, videoyu emek vererek bütünüyle metne dökmelisiniz. Etikliğinden öte, verim almanızın önüne geçecektir, videonuzun birkaç saniye izlenip kapatılması size iyi bir istatistik olarak dönmeyecektir.


Videolarınıza İmleme İşlemi Yapın (Backlink)

Videolarınızı Reddit, Tumblr, Blogger, Wordpress gibi ücretsiz blog oluşturup imleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu kısımda önemli olan, yapılan paylaşımlarda, metin içerisinde video linkinin doğru anahtar kelimeye verilmiş olmasıdır. 

Bu işlem ile Google ve diğer arama motorları, videonuzun güvenilir kaynaklardan referans gösterildiğini görüp, kayda değer bir içerik olduğu için sıralamada öncelik tanıyacaktır.
 
 
Daha önce SEO ile ilgilenenler, web sitesine Backlink alanların aşina olduğu bir yöntemdir. Şu ana dek işlenilen konular Youtube İçi Optimizasyon (On Page SEO) olup, bu başlıkta işlenen ise Youtube Dışı Optimizasyondur (Off Page SEO).
 
Videolarınıza İmleme Yapabileceğiniz (Backlink Alabileceğiniz) Ücretsiz Kaynaklar:
 
  • Wordpress
  • Blogger
  • Tumblr
  • Reddit
  • LiveJournal
  • Pinterest
  • Flickr
  • Yayın yapılan konu ile alakalı forum siteleri

Çeviri İle Kanalızın Pencelerini Dünyaya Açın

Bu işlem İngilizcenizin olmasına veya diğer yabancı dillerden herhangi birisine hakim olmanızı gerektirmez. Cümlelerinizi teker teker Google Translate ve benzer araçlar üzerinden yabancı dillere çevirerek, diğer ülkedeki kitleden de trafik sağlamanız mümkün. Bunu yaparken, çeviri aracının kalitesine önem verin, yanlışlarla dolu bir video, herkesi memnun etmeyebilir. 

Gelişmiş Ayarlar İle Videonuzu Optimize Edin

Gelişmiş ayarlar kısmında göze çarpan temel ve önemli unsurlardan ilki kategoridir. Kategori, video ile en alakalı olacak düzeyde seçilmelidir, yanıltma ve bundan fayda sağlama amacı ile popüler kategoriler seçilmemelidir. Aksi takdirde yarar değil zarar kaçınılmazdır. 
 
Gelişmiş ayarların diğer önemli kısmı ise videoya gelen yorumların listelenmesi için, 'En İyi Yorumlar' seçeneğinin seçilmiş olmasıdır. Videodaki kaliteli ve dikkat çeken yorumlar, kullanıcıların kanallı olan etkileşimini artıracaktır.

Youtube SEO Nasıl Yapılır? En İyi 4 Youtube SEO Tekniği
Youtube SEO Nasıl Yapılır?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder