SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? Makale yazmaya başlayan birçoğumuzun duyduğu andan itibaren ilgisini çeken ve araştırma, öğrenme gereği duyduğu o konu... SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır? Mı diyorsunuz... Hoşgeldiniz, tam da üstüne geldiniz :) gelin biraz laflayalım.

SEO Uyumlu Makale Nedir? 

SEO makale sayısıyla eş değer olarak yükselen bir grafik çizmektedir bundan mütevellit sitenizdeki makalelerin sayısı, taşıdığı nitelik ve içerik özgünlüğü oldukça önemlidir, tüm bunların yanı sıra bu içeriklerin kullanıcıya sağladığı fayda da önemli bir husustur. Örnek vermek gerekirse bir konuyu işlerken, konuyla alakası olmayan kısımları fazla uzun tutarsanız kullanıcı aradığı bilgiye kısa zamanda ulaşamadığı için siteden çıkar ve dolayısıyla Hemen Çıkma Oranı dediğimiz istatiksel oran artar, bu Hemen Çıkma Oranının artması ile de Google için kullanıcıya fayda sağlamayan bir site olur ve Google'un gözünden düşersiniz

SEO Uyumlu Makale, Site İçi SEO Yani On Page SEO konusunda da en önemli kriterlerden biridir. 

SEO Uyumlu Makale Yazmak

Seo uyumlu makale yazmak için en önemli kriterlerden biri özgün içerik kullanımıdır. Bu detayı daha önce de duyduğunuza eminim :) fakat bilmelisiniz ki içerik kraldır, evet bunu da daha önce duydunuz, ama adamlar haklı.

Eğer bir içeriğin konusuna kendi fikirlerinizi aktaracak düzeyde hakim değilseniz o konu hakkında daha önce yayın yapan 4-5 farklı kaynağı açıp okuduklarınızı kendi cümleleriniz ile aktarın. Tabi bunları yaparken aşağıda anlatacağım kurallara da uyunuz, yoksa seo uyumlu içerik değil basit bir özgün içerik olur o :)

Gelelim genel olarak makalelerin nasıl seoya uygun bir biçimde yazılacağına.

SEO Uyumlu Makale Örneği

Özgün içerik
İlk adım dediğim gibi özgün içeriktir, teknik bilginizin olmadığı konularda farklı kaynaklardan yararlanıp kendi cümleleriniz ile birşeyler ortaya çıkartabilirsiniz.

Yazı Başlığı
Başlık anahtar kelime içermeli
Başlık mutlak suretle anahtar kelimenin kendisi ile başlamalı
Başlık Fazla uzun tutulmamalı (66 Karakter+)
Başlık Fazla kısa tutulmamalı (Minimum 3 Kelime)

Bağlantılar (URL)
Bağlantılar Anahtar Kelime barındırmalı.URL anahtar kelimeyi içermeli, bu kısımda anlaştıysak önemli bir husus daha var. Web sitesinde yazılımsal olarak SEO Dostu Link yapısı kullanımı önemli. Aralarda tire kullanılmalı (-) ve de link yapısı kategori ön eki içermemeli. (/kategori/yazi-ismi)


Meta Bölümü
Açıklama bölümü Anahtar kelimeyi barındırmalı
Açıklama bölümü Anahtar kelime ile başlamalı
Açıklama Bölümü fazla uzun tutulmamalı (160 karakter yeterli)

Anahtar kelimeler
Anahtar Kelimeler evet, birçok defa adını duyduk :) seo için en önemli kriterlerden biridir, hedeflediğimiz anahtar kelimeleri yazı içinde özenle kullanmalıyız  ama yetmez, Başlıklarda ve alt başlıklarda, yani H Tags diye tabir ettiğimiz Heading Tags yani türkçesi ile H Etiketleri (H2,H3,H4,H5,H6) için de imkanımız oldukca yer ayırmalıyız. Zaman zaman bu anahtar kelimelere site içi linkler verebiliriz, veya bold yapabiliriz.

Site içi Linkleme
Site içerisinde bir yazıdan, başka bir yazıya veya sayfaya linklenen kelimeleri ifade eder.
(Anahtar kelimeye site içi link vermek: SEO Eğitimi kelimesine seo.com/seo-egitimi.html linkini verebiliriz örneklemek gerekirse)

Makale içi Başlık
Anahtar kelimeler H etiketleri ile birlikte kullanılmalı. 
H1 etiketi ise mutlaka anahtar kelime ile başlamalı.
Anahtar Kelime H2 Etiketi ile dahil edilmeli
Anahtar Kelime H3 Etiketi ile dahil edilmeli

H (Heading) Etiketi Kullanımına Örnek

H1 SEO Uyumlu İçerik Üretimi


H2 SEO Uyumlu İçerik Üretimi nedir?


H3 Özgün İçerik Kullanın


H3 Yazıya Anahtar Kelime ile başlayın


H2 SEO Uyumlu İçeriğin Faydaları Nedir?


H2 SEO Uyumlu İçerik Yazarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

gibisinden...

Kelime Sayısı
Kelime sayısı Kategoriden kategoriye değişse de genel olarak minimum 250-300 kelime olmalı ancak 500 ve üstü kelime içeren bir makalenin diğerlerine oranla değeri daha yüksektir.

Resim Kullanımı
Resim Kullanımı konusunun önemi büyüktür, çünkü içeriklerde görsel kullanırsak, kullanıcılar sayfada vakit geçirme süresi artıyor, ek olarak şayet kullanacak olursak bu görsellerin alt etiket, genişlik ve yüksek değerleri, kullanılan sistemde var ise açıklama ve başlık kısımlarını boş bırakmamalıyız.

İçerik Metni
İçerik metni 250-300 kelime ve üstü olmalıdır, ne kadar uzunsa o kadar işimize yarar bilakis kullanıcıya aradığı bilgiyi vermemek adına satırlarca diretirseniz, sayfayı açmasıyla çıkması bir olacaktır. Dolayısıyla az evvel de değindiğimiz gibi sitenizin hemen çıkma oranı artacaktır. Bu da dolaylı yoldan web sitenizin seosuna ciddi bir zarar verecektir.
İçerik metninde kullanılan anahtar kelime oranı iyi ayarlanmalıdır, mümkün mertebede çeşitli SEO eklentilerinden yardım alınabilir.  Wordpress için bu eklentilerden bazıları Yoast SEO, All in SEO, Rankmath gibi eklentilerdir. Anahtar kelime kalın (bold) altı çizili ve de italik biçimlerde metne dahil edilmelidir.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? Seo Uyumlu Makale Nedir?
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder